Pinjole ne spadajo med oreščke. So semena različnih vrst borovcev, ki jih je mogoče jesti. Raztegnjena semena pinijevih oreščkov so barve slonove kosti in imajo pikanten, oreškast in sladek okus. Čeprav so majhna, so zelo intenzivna. To okusno sestavino lahko dodate svojim prigrizkom ali receptom.
Poreklo
Če pogledamo točno opredelitev borovih oreščkov, so to semena bora, ki jih najdemo pod luskami borovih storžev. Uporabljajo jih že od paleolitika, ko so se ljudje preživljali z lovom. Borovce lahko najdemo po vsem svetu, kar pomeni, da so jih uživale vse civilizacije.
V Severni Ameriki so tri glavne vrste borovcev pinijon: Mehiški borovec (Pinus cembroides), enolistni borovec (Pinus monophylla) in koloradski borovec (Pinus edulis). Obstaja še osem drugih vrst pinijona, vendar se uporabljajo v majhnem obsegu. To so Parryjev bor (Pinus quadrifolia), sladkorni bor (Pinus lambertiana), Torreyjev bor (Pinus torreyana), Coulterjev bor (Pinus coulteri) in sivi bor (Pinus sabineana). Na tem območju se oreščki imenujejo s španskim imenom za pinjole, ki je piñón (množina: piñones).
Uporaba
Pinjole lahko dodate solatam, ribam, zelenjavnim jedem in mesu. Uporabljajo se lahko tudi v pekovskih izdelkih in iz njih pripravimo pesto.
Veleprodaja
Bodite pred konkurenco in se oskrbujte neposredno od podjetja za veleprodajo pinjole, kot je NutriBoost. Nahajamo se v strateškem delu Evrope. V bližini nizozemskega pristanišča Rotterdam lahko učinkovito uvažamo blago in ga distribuiramo po vsej Evropi.