Kokosov sladkor, ki ga ponujamo, je popolnoma ekološki in izvira iz Indonezije. Cvetovi kraljevske kokosove palme proizvajajo kristaliziran nektar, iz katerega se proizvaja kokosov sladkor sladkega okusa. To bo brezhiben dodatek vašim sokovom, pekovskim izdelkom, domačim muslijem, omakam, sladicam, kavi in kaši.
Vir za proizvodnjo sladkorja iz kokosovih cvetov je sok narezanih cvetnih poganjkov kokosove palme. V jugovzhodnih predelih Azije ga že tisočletja uporabljajo kot sladilo. Kmetje s plezanjem po drevesu previdno odrežejo pečat cveta, da dobijo nektar sladkornega cveta. Ko je nektar nabran, ga prestavijo v kotle, kjer se skuha. Pri tem postopku se zmanjša vlažnost nektarja, kar omogoča strjevanje. Ko se mešanica ohladi, se kristalna opeka nastrga.
Čeprav se imenuje sladkor iz kokosovih cvetov, nima značilnega okusa po kokosu. Videti je kot srednje ali svetlo rjav kristalni sladkor, po okusu pa je podoben karameli z rahlim okusom slada.
Uporaba
Sladkor iz kokosovih cvetov je popolnoma ekološki in ima enako sladek okus kot beli sladkor. Odlično se bo podal v smoothije, kremne sladice in druge sladke jedi. Okus sladkorja iz kokosovih cvetov je intenzivnejši od belega sladkorja, zato bo za prijeten sladek okus zadostovala že minimalna količina. Uporabite ga lahko kot sladilo za kavo ali pa z njim dobite zanimive okuse v svojih napitkih. Njegova priljubljenost hitro narašča v marmeladah, sadnih solatah, koktajlih in sadnih pripravkih.
Veleprodaja
Smo podjetje za veleprodajo sladkorja iz kokosovih cvetov. Zato uvažamo neposredno od vira in oskrbujemo najrazličnejše blagovne znamke in podjetja v Evropi. Pri poslovanju s podjetjem NutriBoost imejte koristi od konkurenčnih cen in vrhunske kakovosti.