Drugo znano ime praška iz jagod aronije je prah iz črne aronije. Ta listopadni grm izvira iz vzhodne Severne Amerike. Pozno spomladi ga krajinarji večinoma uporabljajo zaradi pisanega plamenastega jesenskega listja in kremno belih cvetov s temnimi jagodami.
Črne aronije se proizvajajo iz posušenih in stisnjenih jagod aronije, ki se gojijo v nadzorovanem ekološkem okolju. Zmleti prah aronije je brez okusa, ima pa značilno ognjeno rdečo in vijolično barvo. Zato je prah aronije zelo enostaven za uporabo za barvanje in aromatiziranje pekovskih izdelkov, pijač in jogurta.
Poreklo praška Aronija prah
Za izdelavo praška iz jagod aronije se uporabljajo 100-odstotno ekološke jagode aronije. V EU in ZDA pridelujejo ekološke jagode aronije, ki dajejo semena, pulpo in kožo brez polnil in dodatnih sladkorjev.
Prvi naseljenci in domačini dobro poznajo aronijo in njene prednosti, vendar je v ZDA od prejšnjega stoletja ne gojijo več v komercialne namene. Vendar je ta aromatični sadež zelo priljubljen za proizvodnjo vina in soka v Rusiji, vzhodni Evropi in na Danskem.
Uporaba
Za dodajanje barve in okusa jogurtu, pekovskim izdelkom in pijačam je aronija prah zelo priročna.
Veleprodaja
Vas zanima nakup aronije v prahu pri dobavitelju na debelo? NutriBoost je vodilni dobavitelj aronije v prahu v Evropi z majhnimi minimalnimi količinami naročil in konkurenčnimi cenami.