This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Opis
Botanično ime Euterpe precatoria, Euterpe oleracea
Velikost pakiranja 5 kilogramov
Najmanjša količina naročila 10 kilogramov
Poreklo Brazilija, Bolivija, Kolumbija
Oblika Prah
Razpoložljivost Na voljo v veleprodaji, z lastno blagovno znamko
Kakovost organska/ekološka
Rok uporabnosti 24 mesecev
Velikost porcije 2-3 grami na dan
Kategorija Superživila

 

 

 

Opis

Za živilske strokovnjake je naš Acai prah posušen z zamrzovanjem na voljo v veleprodajni embalaži. Ponujamo organski Acai v prahu, ki je liofiliziran. Kolumbija, Brazilija in Bolivija so vodilni proizvajalci organskega prahu Acai. Naš izdelek je 100-odstotno čist in brez primesi maltodekstrina. Glede na povpraševanje naših strank dobavljamo Acai v prahu po vsem svetu v različnih embalažah in po dostopnih cenah.

Poreklo

V suhem in vročem obdobju od maja do novembra se plodovi drevesa Acai uporabljajo za obiranje. Takrat se je izkazalo, da je dragocen del prehrane domačinov, ki med sezono vsak dan spijejo približno 2 litra razredčene kaše acai. Eno drevo acai lahko proizvede skoraj 1000 kg plodov, posamezen plod pa tehta nekaj gramov. Vir za pridobivanje sadežev acai je palma acai, iz južnoameriških držav, kot sta Brazilija in Peru, pa izvirajo sadeži acai. Plodovi so majhni in so črne in temno vijolične barve. Oblika tega vijoličastega sadeža je okrogla, njegov obseg pa znaša 1 palec. Raste v obliki vej, v enem grozdu pa je od 500 do 900 plodov. Ta sadež je dobil ime po lokalni legendi o reki Amazonki in izhaja iz portugalske priredbe tupijske besede ïwaca’i, ki pomeni sadež, ki vabi vodo ali joka. Poleg drugih amazonskih sadežev so jagode acai še eno tradicionalno pomembno živilo domačinov, ki je sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja postalo zelo priljubljeno tudi zunaj tega območja.

 

Zamrznjen posušen Acai v prahu

Pri sušenju in zamrzovanju kaše acai mora biti zagotovljeno vakuumsko okolje s temperaturo -40 °C. Pri tem postopku se odstrani voda in se imenuje sublimacija. Če se acai pretirano obdela z drugim konzerviranjem, nastane rjav prah. NutriBoost ponuja najboljši liofilizirani acai v prahu.

Uporaba

Acai v prahu je ena od glavnih sestavin sokov, smoothijev in jogurtov. Prav tako ga lahko primešamo na sladoled, sladice ali solate. Gre za izdelek, ki je pridobljen izključno iz zmletega, posušenega in zamrznjenega ekološkega soka acai. Ima sladek okus, zaradi katerega je odličen dodatek za sokove, smoothije in zajtrke.

Veleprodaja

NutriBoost kot veleprodajno podjetje za Acai prah posušen z zamrzovanjem ponuja konkurenčne cene. Naše glavne stranke za acai jagode v prahu so distributerji, trgovci na debelo, uvozniki in dobavitelji.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our