Acerola v prahu posušena z zamrzovanjem je na voljo liofilizirana v veleprodajni embalaži za živilske strokovnjake. Ponujamo ekološko liofilizirano acerolo v prahu, ki izvira iz Brazilije in ZDA. Acerola, ki jo ponujamo, je 100-odstotno čista in nima nobenih primesi. Zato ni mešana z maltodekstrinom, na primer.
Poreklo
Acerola je znana tudi pod različnimi imeni, kot so zahodnoindijska češnja, barbadoska češnja, Cereza in portoriška češnja. Je avtohtono sadje Zahodne Indije ter subtropske in tropske Amerike. Kalifornija je znana po rasti acerole, zdaj pa tudi številna druga tropska in subtropska območja pridelujejo kakovostno acerolo. Glavna proizvajalka rastline acerola je Brazilija. Na enem od karibskih otokov dajejo pridelkom acerole tako velik pomen, da so v sezoni rezanja rastline izredno previdni. Gre za sadež, ki se med gojenjem uživa in iz katerega se iztisne svež sok.
Sadež ima sladek okus in aromo, vendar je tudi kisel.
Ko so jagode zelene, jih kmetje začnejo obirati, saj imajo skoraj dvakrat več vitamina C v primerjavi z zrelim sadežem. Naša liofilizirana acerola izvira iz Brazilije, ki je največja proizvajalka acerole na svetu. Ko sadež poberemo, se začne hitro kvariti in po 3 do 5 dneh lahko postane neuporaben. Zato acerolo s sušenjem in zamrzovanjem shranjujemo v obliki prahu.
Uporaba
Naš izdelek je narejen iz visokokakovostnega ekološkega soka acerole, ki je bil posušen, zamrznjen in zmlet. Acerolo v prahu lahko uporabite v jogurtih, smoothijih in sokovih. Sadež ne zagotavlja le okusnih koristi za ljudi, temveč tudi hrano za ptice in nektar za metulje. Popolnoma dozorele plodove lahko kuhamo, uživamo surove ali konzervirane.
Veleprodaja
Če iščete veletrgovca z Acerola v prahu posušena z zamrzovanjem, ste na pravem mestu. NutriBoost uvaža ta izdelek neposredno iz vira in ga ponuja v veleprodajnih količinah.