Kakavovec raste v tropskih območjih po vsem svetu in ima plodove, iz katerih dobimo kakovovo maslo kocke. Izvor masla so jedrca, ki se dodatno predelajo, da dobijo zagorelo barvo s prijetno aromo kakava, podobno čokoladi.
Kakavovo maslo je čista rastlinska maščoba, ki se pridobiva iz kakavovih zrn in je popolnoma naravno. Kakavovi stroki so plodovi kakavovca, v katerih so kakavova zrna. Iz kakavovih strokov pridobivamo tudi kakavova zrna, ki se uporabljajo za izdelavo čokolade. Oblati se imenujejo tudi kapljice in so videti kot majhni kovanci.
Poreklo
Kakovovo maslo kocke je najpogosteje znano kot sestavina, ki se uporablja v čokoladi zaradi svoje topljivosti in konsistence. Je naravni sadež z veliko maščobe, ki se pridobiva iz kakavovih zrn. Znan je tudi kot čokoladno drevo, kar izhaja iz majevskega izraza Xocolatl, ki pomeni čokolada. Je bledo rumene barve, odlične kakovosti, z omamno čokoladno aromo in vonjem.
Uporaba
Čeprav kakavovo maslo po videzu in vonju zelo spominja na čokolado, je njegov okus nevtralen in nedoumljiv. Uporabljamo ga lahko na oba načina, za lepotne izdelke in izdelke brez mlečnih izdelkov.
Veleprodaja
Pri NutriBoost kupite oblate iz kakavovega masla v veleprodajnih količinah. Pričakujte majhne količine naročil, konkurenčne cene in visoko kakovost. Ponujamo zasebne etikete in pakiranje na debelo.