Surove kakavove koščke pridelujejo ekološki kmetje v Peruju. Sprva surova kakavova zrna ročno poberejo iz stroka in jih premešajo, da zmanjšajo njihovo grenkobo. Nato se očistijo v naravni vodi, posušijo, olupijo in nato se njihova sredica zdrobi v zrnca. Pri tem postopku se ne dodajajo nečistoče in se ne izgublja hranilna vrednost kakava.
Poreklo
NutriBoost ponuja kakavova zrna, ki izvirajo iz Peruja. Ta zrna običajno gojijo v džungli v Amazoniji, Juninu, San Martinu, Cuscu in Ayacucho. V osnovi kakavovec proizvaja plodove, imenovane stroki, in ima seme, znano kot kakavova zrna. To se skrbno posuši in fermentira, da okus in hranilne snovi ostanejo enake. Iz čistih zrn se pridobijo kakavova zrna, ki se olupijo in razlomijo na koščke jedra. Tako kot nesladkana čokolada imajo tudi kakavova zrna grenak okus.
Ko nepredelana kakavova zrna olupimo in sesekljamo, se spremenijo v kakavova zrna. Ko se semena plodov kakavovca posušijo in fermentirajo, se imenujejo surova kakavova zrna.
Uporaba
Pražene ali surove kakavove koščke lahko uporabite v številnih jedeh, npr. slanih in sladkih. Če dodate eno čajno žličko kakavovih zrnc v ovseno kašo ali jutranji smoothie, bo to okrepilo okus. Na voljo so v okusu temne čokolade, ki je kot nalašč za vas, kadar ne želite uporabiti prave čokolade. Dodate jih lahko tudi v mešanice poti, smoothieje ali pecivo, da dobite omamen okus.
Veleprodaja
Pri NutriBoostu kupite kakavova zrna v surovem stanju v veleprodajnih količinah. Pričakujte majhne količine naročil, konkurenčne cene in visoko kakovost. Ponujamo vam zasebno etiketo in pakiranje na debelo.