This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Opis
Botanično ime Amaranthus caudatus
Velikost pakiranja 20-25 kilogramov
Najmanjša količina naročila 20-25 kilogramov
Poreklo Indija
Oblika Prah
Razpoložljivost veleprodaja, zasebna blagovna znamka
Kakovost organska/ekološka
Rok uporabnosti 24 mesecev
Velikost porcije ¼ skodelice
Kategorija Moka

 

Amarantova moka se proizvaja iz glavnega vira, rastline amarant. Semena rastline se zmeljejo in spremenijo v moko. Uporablja se lahko za peko ali se meša z drugimi moko. Semena rastline amarant, iz katerih se proizvaja moka iz amaranta, so različnih barv, kot so rožnata, bela, zlata in rjava, vendar je to odvisno od vrste. Amarantovo moko lahko uporabite za peko, da bodo jedi dobile sladek in okusen okus.

Ljudje menijo, da je amarant žito, kot sta pšenica in oves, vendar to ni res. Čeprav ima podobno uporabo in hranilne snovi kot žita, se popolnoma razlikuje od žitnih zrn.

Poreklo amarantove moke

Glavni proizvajalec amaranta je bilo azteško cesarstvo, ki je bilo v 15. in 16. stoletju našega štetja močno v osrednji Mehiki. Po fižolu in koruzi je bil amarant tretja glavna poljščina, ki so jo pridelovali v cesarstvu. Ime je dobil po grški besedi, ki pomeni “večni” ali “nesmrtni”. To kaže na trdnost in vsestranskost tega semena.

Uporaba

Azteki uporabljajo amarant za izdelavo tortilj, atole in tamales. Ko se začne njihov sveti mesec Huitzilopochtli, iz agave, koruze in amaranta izdelajo idole svojih bogov. Amarantova moka bo za pripravo vaših najljubših pekovskih jedi, kot so hitri kruh, ploščati kruhki, palačinke, krekerji in testo za pico, odličen dodatek k vaši mali pekarni v kuhinji.

Veleprodaja

NutriBoost je veletrgovec z amarantovo moko. Zato strankam ponujamo ta izdelek v veleprodaji z lastno blagovno znamko.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our