Amarantova moka se proizvaja iz glavnega vira, rastline amarant. Semena rastline se zmeljejo in spremenijo v moko. Uporablja se lahko za peko ali se meša z drugimi moko. Semena rastline amarant, iz katerih se proizvaja moka iz amaranta, so različnih barv, kot so rožnata, bela, zlata in rjava, vendar je to odvisno od vrste. Amarantovo moko lahko uporabite za peko, da bodo jedi dobile sladek in okusen okus.
Ljudje menijo, da je amarant žito, kot sta pšenica in oves, vendar to ni res. Čeprav ima podobno uporabo in hranilne snovi kot žita, se popolnoma razlikuje od žitnih zrn.
Poreklo amarantove moke
Glavni proizvajalec amaranta je bilo azteško cesarstvo, ki je bilo v 15. in 16. stoletju našega štetja močno v osrednji Mehiki. Po fižolu in koruzi je bil amarant tretja glavna poljščina, ki so jo pridelovali v cesarstvu. Ime je dobil po grški besedi, ki pomeni “večni” ali “nesmrtni”. To kaže na trdnost in vsestranskost tega semena.
Uporaba
Azteki uporabljajo amarant za izdelavo tortilj, atole in tamales. Ko se začne njihov sveti mesec Huitzilopochtli, iz agave, koruze in amaranta izdelajo idole svojih bogov. Amarantova moka bo za pripravo vaših najljubših pekovskih jedi, kot so hitri kruh, ploščati kruhki, palačinke, krekerji in testo za pico, odličen dodatek k vaši mali pekarni v kuhinji.
Veleprodaja
NutriBoost je veletrgovec z amarantovo moko. Zato strankam ponujamo ta izdelek v veleprodaji z lastno blagovno znamko.