This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

Parameter Opis
Botanično ime Chenopodium quinoa
Velikost pakiranja 20 kilogramov
Najmanjša količina naročila 20 kilogramov
Poreklo Peru
Oblika bel prah
Razpoložljivost veleprodaja, zasebna blagovna znamka
Kakovost ekološka, konvencionalna
Rok uporabnosti 12 mesecev
Velikost porcije ¼ skodelice
Kategorija Moka

 

 

 

Kvinoja je znana kot zelnata rastlina, ki raste predvsem v Južni Ameriki zaradi užitnih semen kot žita. Semena ali zrna kvinoje ne vsebujejo glutena in so psevdožita.

Poreklo

Kvinoja je bila prvič gojena pred približno 7000 leti v Andih. Zato velja za starodavno žito in glavno živilo že od predkolumbovske dobe. Ko so Španci iskali kvinojo, so jo zanemarili, ker so mislili, da je indijanska hrana.

Gojenje kvinoje je bilo na vrhuncu v zadnji polovici 20. stoletja. Zdaj jo gojijo od območja Andov do severozahoda Združenih držav Amerike in Kanade. V obdobju od septembra 2017 do 2018 je bila kvinoja kot sestavina v približno 255 komercialnih izdelkih, vključno z izdelki za peko.

Regija, kjer raste ta drobna psevdocerkalija, so Andi. Semena kvinoje lahko uporabljate kot pražena ali surova. 

Uporaba

Na splošno se kvinojina moka meša z drugimi moko in se uporablja v številnih izdelkih, kot so sladice, kruh, pecivo in drugi izdelki za peko. Moka iz kvinoje je pražena ali kuhana. Za pripravo palačink, sladic, kruha in piškotov se običajno uporablja približno 20 %, tako da se meša s pšenično moko.

Veleprodaja

Kvinojina moka dobavljamo na debelo. Izkoristite naše ugodne cene, visoko kakovost in raznoliko ponudbo. Zahtevajte ponudbo po meri prek našega kontaktnega obrazca.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our