Jagode aronije, znane tudi kot aronija ali črna aronija, izvirajo iz listopadne rastline, ki rodi kremaste cvetove. Ti cvetovi cvetijo pozno spomladi, pozneje pa se spremenijo v majhne, črne in vijolične jagode v velikosti graha. Večino teh jagod pojedo divje ptice in živali, ki imajo dovolj potrpljenja, da pojedo grenak sadež. Ekološke jagode aronije se gojijo kot živilski proizvodi in okrasne rastline. Ekološke aronije se pogosteje uporabljajo po predelavi, vendar jih lahko uživamo tudi surove.
Poreklo
Na splošno se jagode aronije pojavljajo na vrtovih kot okrasne rastline. Ta jagoda izvira iz vzhodne Severne Amerike in se pojavlja v dveh vrstah. Ti dve vrsti se zaradi barve zlahka razvrstita. Čas nabiranja jagod aronije je jeseni, ko drevesa spremenijo svoje listje. Včasih te jagode spregledamo, ker se njihova drevesa pogosteje uporabljajo zaradi barve krajine in listja kot zaradi jagod. Zdaj so dobile status superživila. Zaradi tega so ponovno priljubljene za nabiranje in uporabo.
Jagode aronije zlahka najdete v močvirjih in vlažnih gozdovih. Ko se obe vrsti aronije medsebojno oprašita, nastane vijolično obarvana jagoda.
Jagode aronije so ime dobile, ker imajo sposobnost, da človeka zadušijo v ustih in povzročijo občutek. Velike aronije so najpogosteje primerne za izdelavo marmelade.
Uporaba
Aronija se uporablja predvsem za izdelavo sokov, arom za brezalkoholne pijače, marmelade, marmelade in vina. Uporabljajo se lahko tudi v pekovskih izdelkih, dodajajo se slaščicam ali se jedo samostojno. Aronija ima odličen okus, če jo zmešamo z drugim sadjem. Ko jih posušimo, jih lahko dodamo tudi drugim jedem.
Veleprodaja
Želite pridobiti aronijeve jagode od trgovca na debelo? Kot uvoznik dobavljamo svoje izdelke v veleprodajnih količinah. Majhne minimalne količine naročil in konkurenčne cene.