Sveže kokosove orehe narežemo na majhne rezine in tanke polmesece. Nato se po opečenju spremenijo v zlate koščke. Podobni so indijskim oreščkom, po praženju se jim ne morete upreti. Te okusne kokosove čipse lahko uživate s prigrizki, sadjem in morskimi sadeži. Lahko jih dodate tudi v solato.
Ekološki kokosovi orehi so ročno nabrani in preneseni v osrednjo predelovalno enoto. V tej enoti se opravi pregled in odstranijo se kokosovi orehi, ki niso prestali pregleda. V tem postopku se vsak kokos najprej odstrani iz lupine. Na kokosu ostane belo meso. To meso se prenese na tekoči trak za drobljenje. Po končanem drobljenju se meso posuši v sušilniku, da se odstrani vnaprej določena količina vlage. Po sušenju gredo posušeni kokosovi orehi skozi številne filtre, da se ohrani enaka velikost in zmanjša grudičastost. Nato je čas za nežno praženje teh nesladkanih kokosovih čipsov.
Uporaba
Te popolnoma opečene kokosov čips pražen lahko uporabite z jogurtom, granolo, svežo solato ali celo z recepti za kolačke. V teh opečenih kokosovih čipsih lahko uživate kot prigrizek ali pa jih odlično postrežete s sladoledom.
Veleprodaja
Pridobite kokosov čips pražen od veleprodajnega podjetja v Evropi, kot je NutriBoost. Nakup lahko začnete že pri 10 kilogramih in po potrebi naročite zabojnike.