This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Opis
Botanično ime Beta vulgaris L.
Velikost pakiranja 25 kilogramov
Najmanjša količina naročila 25 kilogramov
Poreklo Italija
Oblika prah
Razpoložljivost veleprodaja, zasebna blagovna znamka
Kakovost organska/ekološka
Rok uporabnosti 18 mesecev
Velikost porcije 5 gramov na dan
Kategorija Suho sadje

 

 

 

Rdeča pesa v prahu je na voljo v veleprodajni embalaži za živilske strokovnjake. Ponujena rdeča pesa v prahu, ki izvira iz Italije, je popolnoma čista, brez kakršnih koli dodatkov. Je 100-odstotno ekološko certificiran. 

Poreklo

Za izdelavo rdeče pese v prahu se uporablja zelenjava rdeče pese. Beta vulgaris je drugo ime za rdečo peso v prahu in spada v družino Amaranthaceae, ki so v bistvu starodavna zrna amaranta. Ta prah je narejen iz korenine rdeče pese, ta korenina pa je matična korenina, ki poganja vstran. Ta korenina raste v zemlji navzdol in ima debelo, koničasto in ravno obliko. Druga imena za rastlino rdečo peso so rdeča pesa, vrtna pesa, zlata pesa, namizna pesa ali sladkorna pesa. Pišete jo lahko na oba načina kot pesa ali korenina.

Rdečo in belo peso so v Italiji gojili že v davnih časih, z vzgojo pa so se lahko ukvarjali le domači kmetje ob obalah Sredozemskega morja. Drugi zgodnji kmetje so gojili druge sorte rdeče pese, zlasti mangold. Zato lahko vidimo široko paleto barv in oblik rdeče pese.

Med vsemi vrstami zelenjave je rdeča pesa najslajša, saj vsebuje največ sladkorja. Zato so jo ljudje uporabljali kot nadomestek za sladkanje. Prah in sok rdeče pese se uporabljata v drugih sokovih, za barvanje različnih živil ter za aromatiziranje zelene in korenja. Zaradi vsestranske uporabnosti je rdeča pesa v obliki prahu zelo pogosto uporabljena zelenjava.

Uporaba

Če želite rdečo peso v prahu uporabljati vsak dan, lahko uporabite do 5 čajnih žličk. Za nove uporabnike pa je priporočljivo, da uporabljajo majhen odmerek praška. Najboljši način uporabe rdeče pese v prahu je, da vzamete polovico odmerka zjutraj pred vadbo, drugo polovico pa vzamete z večerjo. Peso v prahu lahko uživate v sokovih in smoothijih ali jo potresete po hrani.

Oba okusa rdeče pese v prahu sta močna in najbolj primerna za peko in kuhanje. Z dodajanjem rdeče pese v prahu v napitke in smoothije dodajate dobroto svojim napitkom – še ena idealna stvar je, da jo uporabite pri peki kot naravno barvilo za živila. 

Veleprodaja

NutriBoost kot podjetje za veleprodajo rdeče pese v prahu oskrbuje številne vodilne blagovne znamke in dobavitelje v Evropi. S konkurenčnimi cenami in prilagodljivostjo svojim strankam pomagamo pri preseganju njihovih ciljev.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our