Dediščinska drevesa se pridelujejo na majhnih kmetijah v amazonskih gozdovih v Afriki in Peruju. Iz njih se pridobivajo kakavova zrna. Ta zrna se skrbno obirajo, čistijo, sortirajo in sušijo. Kakavova zrna so osnovna surovina za izdelavo čokolade. Iz teh zrn je mogoče pridobiti kakavovo maslo in druge kakavove trdne snovi.
Poreklo
Botanično ime kakavovca je Theobroma cacao in je vir čokolade. Kakavova zrna ali kakavova zrna se v osnovi uporabljajo za izdelavo čokolade in se pridobivajo s tega drevesa. Plodovi tega drevesa se imenujejo stroki, zrna pa so semena teh plodov. Lupina stroka je živo obarvana in ima zelo trdo lupino. Rastejo na vejah drevesa v obliki grozdov. V teh strokih so najprej majhni beli cvetovi brez vonja, ki se imenujejo cauliflory. Ti cvetovi rastejo na starih vejah drevesa.
NutriBoost ponuja kakavova zrna, ki izvirajo iz Peruja in Afrike. V Peruju rastejo predvsem v gozdnatih regijah Amazonije, Junína, Cusca, Ayacucha in San Martina. Okus kakavovih zrn je grenak, tako kot pri nesladkani čokoladi.
Uporaba
Uporablja se lahko kot; zmeljete ga s kavo, olupite in nato pojeste, popražite, zdrobite in dodate v smoothije, muslije, sladoled, mešanico poti, testo za piškote ali kot nadomestek za čokoladni čips v receptih ali sladicah.
Veleprodaja
Kupite kakavova zrna surova v veleprodajnih količinah pri NutriBoost. Pričakujte majhne količine naročil, konkurenčne cene in visoko kakovost. Ponujamo vam pakiranje z lastno etiketo in pakiranje na debelo.