This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Opis
Botanično ime Theobroma cacao
Velikost pakiranja 25 kilogramov
Najmanjša količina naročila 25 kilogramov
Poreklo Afrika, Južna Amerika
Oblika Fižol
Razpoložljivost veleprodaja, zasebna blagovna znamka
Kakovost ekološka in konvencionalna
Rok uporabnosti 24-36 mesecev
Velikost porcije 1 unča / 28 gramov
Kategorija Superživila

 

 

 

Dediščinska drevesa se pridelujejo na majhnih kmetijah v amazonskih gozdovih v Afriki in Peruju. Iz njih se pridobivajo kakavova zrna. Ta zrna se skrbno obirajo, čistijo, sortirajo in sušijo. Kakavova zrna so osnovna surovina za izdelavo čokolade. Iz teh zrn je mogoče pridobiti kakavovo maslo in druge kakavove trdne snovi.

Poreklo

Botanično ime kakavovca je Theobroma cacao in je vir čokolade. Kakavova zrna ali kakavova zrna se v osnovi uporabljajo za izdelavo čokolade in se pridobivajo s tega drevesa. Plodovi tega drevesa se imenujejo stroki, zrna pa so semena teh plodov. Lupina stroka je živo obarvana in ima zelo trdo lupino. Rastejo na vejah drevesa v obliki grozdov. V teh strokih so najprej majhni beli cvetovi brez vonja, ki se imenujejo cauliflory. Ti cvetovi rastejo na starih vejah drevesa.

NutriBoost ponuja kakavova zrna, ki izvirajo iz Peruja in Afrike. V Peruju rastejo predvsem v gozdnatih regijah Amazonije, Junína, Cusca, Ayacucha in San Martina. Okus kakavovih zrn je grenak, tako kot pri nesladkani čokoladi.

 

Uporaba

Uporablja se lahko kot; zmeljete ga s kavo, olupite in nato pojeste, popražite, zdrobite in dodate v smoothije, muslije, sladoled, mešanico poti, testo za piškote ali kot nadomestek za čokoladni čips v receptih ali sladicah.

Veleprodaja

Kupite kakavova zrna surova v veleprodajnih količinah pri NutriBoost. Pričakujte majhne količine naročil, konkurenčne cene in visoko kakovost. Ponujamo vam pakiranje z lastno etiketo in pakiranje na debelo.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our