This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Opis
Botanično ime Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum
Velikost pakiranja 20-25 kilogramov
Najmanjša količina naročila 20-25 kilogramov
Poreklo Indonezija, Madagaskar, Šrilanka
Oblika prah
Razpoložljivost veleprodaja, zasebna blagovna znamka
Kakovost ekološka, konvencionalna
Rok uporabnosti 12-24 mesecev
Velikost porcije 2-4 grami na dan
Kategorija Zelišča in začimbe

 

 

 

Notranje lubje cejlonskega cimeta je vir za pridobivanje cimeta Cinnamon Zeylanicum. Znani proizvajalci cimeta cejlonskega so Madagaskar, Šrilanka in Indija. Edini izvirni cejlonski cimet, ki velja za zgodovinsko “pravega”, izvira s Šrilanke. Čeprav so tudi drugi cimetovi cimetovci iz iste vrste, se štejejo za “ne prave” in se imenujejo kasija. Njihove cene se razlikujejo, zato je pomembno, da navedete, katero vrsto potrebujete.

Poreklo

Cimet velja za zelo star, saj so ga Egipčani uporabljali že 2000 let pred našim štetjem. Stebla cimetovih dreves se odrežejo in nato obdelajo tako, da se odstrani zunanje lubje. Pri tem se notranja skorja sprosti in se nato odlušči v zvitkih. Nato se zvitki nekaj ur sušijo in nato razrežejo na približno 10 cm dolge zvitke. Ti zvitki se nato zmeljejo v prah.

Poreklo

Cimet v prahu se lahko uporablja na različne načine, na primer v začinjenih pijačah in sladicah. Vir za pridobivanje cimeta v prahu so različne vrste cimeta Cinnamomum. V Aziji se cimetovo drevo goji predvsem v Vietnamu, na Kitajskem in v Indoneziji. Uporabljajo jih tudi zaradi sladke arome z edinstvenim in pikantnim okusom, ki se pridobiva iz eteričnega olja, imenovanega cinamaldehid.

Cimetovo drevo mora rasti dve leti, da dobi cimet. Po dveh letih se drevo seseklja na štore, nato pa požene veliko majhnih popkov. Ko ti poganjki postanejo debeli in zreli ter imajo premer dva centimetra, se notranje lubje stebla enakomerno udari in zdrobi, potem ko se zeleno zunanje lubje obriše, dokler se ne sprosti iz sredice lesa. Nato se notranje lubje posuši na zraku, odstranijo se velike plošče in narežejo na trakove. Iz teh trakov so nastala zvita cimetova peresa. Ta peresa se nadalje sušijo v pečici ali na soncu. Ko so peresa dovolj strojena, so pripravljena za pošiljanje po vsem svetu.

Uporaba

Cimet v prahu, ki ga ponujamo, je popolnoma ekološki in se topi v ustih s toplim, začinjenim, sladkim, aromatičnim in nežnim okusom. Dodate ga lahko v svojo kuhinjo za popolno kuhanje in ustvarjanje globine. Uporabite ga lahko za aromatiziranje sadnih jedi, sladkih in žitnih kaš. Originalni cimet lahko daje neverjetno aromo pri pripravi vročih napitkov, kot sta kava ali čaj.

Veleprodaja

Smo podjetje za veleprodajo cimetovega cejlonskega praška. Zato uvažamo neposredno od vira in oskrbujemo najrazličnejše blagovne znamke in podjetja v Evropi. Pri poslovanju s podjetjem NutriBoost lahko izkoristite konkurenčne cene in vrhunsko kakovost. 

This website needs you to allow the use of cookies as described in our