This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Parameter Opis
Botanično ime Piper nigrum
Velikost pakiranja 25 kilogramov
Najmanjša količina naročila 25 kilogramov
Poreklo Azija, Evropa
Oblika prah
Razpoložljivost veleprodaja, zasebna blagovna znamka
Kakovost organska/ekološka
Rok uporabnosti 12 mesecev
Velikost porcije 1 čajna žlička
Kategorija Zelišča in začimbe

 

 

 

Črni poper je med najpogosteje uporabljenimi začimbami, ki se dodajajo v številne jedi. Je tudi začimba, s katero se največ trguje na svetu. V tej začimbi je kemična spojina, imenovana piperin, ki ji daje edinstven pikanten okus, po katerem se razlikuje od čilija. Uporablja se po vsem svetu za aromatiziranje, večinoma s soljo.

Rastline popra proizvajajo nezrele, še zelene jagode, ki se nato uporabijo za izdelavo črnega popra. Pred sušenjem se jagode skuhajo in očistijo v vroči vodi. Toplota vode pospeši proces porjavitve med sušenjem. Postopek sušenja traja več dni, tudi s stroji. Med tem postopkom poper okoli semena potemni v tanko plast in se skrči. Ko je postopek sušenja končan, se izdelek, ki ga dobimo, imenuje paprika.

Poreklo

V zgodovini je bil črni poper ena najbolj dragocenih začimb, s katero se je trgovalo. V tistih časih so ljudje namesto kovancev za denar uporabljali zrnca popra.

Piper nigrum je ime cvetoče rastline, iz katere se proizvaja črni poper. Je iz družine Piperaceae, katere plodovi se imenujejo poprova zrna. Gre za plodove, ki se posušijo in nato uporabijo kot začimba in začimba. Premer polno razvitega sadeža paprike je približno 5 mm. Sadež je temno rdeče barve in ima seme, podobno kot pečke. Iz njega se pridobivajo mleti poper in zrna popra, ki so splošno znana kot zeleni poper (posušeni nezreli plodovi), beli poper (semena zrelih plodov) ali črni poper (kuhani in posušeni nezreli plodovi).

Uporaba

Črni poper je začimba, ki se najpogosteje uporablja skoraj po vsem svetu, da bi jedem dodali začimbe in toploto. Zrna popra se lahko uporabljajo tudi v kislih kumaricah, juhah, enolončnicah in jušnih osnovah. Po predelavi so na voljo tudi v različnih barvah. Uporabite jih lahko za pripravo hrane ali začimb.

Veleprodaja

Podjetje NutriBoost kot veletrgovec s črnim poprom v prahu oskrbuje številne vodilne blagovne znamke in dobavitelje v Evropi. S konkurenčnimi cenami in prilagodljivostjo svojim strankam pomagamo pri preseganju njihovih ciljev.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our